Trgatev in turizem

Trgatev in turizem


Vinogradnik!

Z Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice) smo prejeli  dopis o zasnovi projetka “TRGATEV IN TURIZEM” v Posavju, kateri je v nadaljevanju tudi predstavljen.

Na zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice), so se pogovarjali s ponudniki in prišli na idejo, da bi se turistom ponudilo možnost trgatve. Veliko Slovencev in Slovenk še ni bilo na trgatvi in zakaj ne bi poskusili nekaj novega ravno v Posavski vinorodni deželi.

Zasnova “PAKET TRGATVE” je na butičnosti in pristnosti. Se pravi, med 8-10 ljudi, ki plačajo npr. 40€ in za ta denar dobijo izkušnjo trgatve. Pomagajo pri delu in se jim pokaže pravilen način trgatve in na koncu seveda nekaj za pojest.
Mnogo ljudi si tovrstnih izkušenj želi in so zanje pripravljeni plačati. Tu ne gre za avtobuse ljudi, ampak za stik vinogradnika in obiralca, zato tudi ciljamo na manjše skupine in predhodne prijave.
Vemo, da je v času največje trgatve ogromno dela in malo rok, za butične zadeve pa je potrebno ravno posvečanje gostu, se trgatev seveda lahko terminsko prilagodi, kakor vam najbolje ustreza.

Na ZPTM so sestavili okviren paket, ki pa bi ga z vašim sodelovanjem z veseljem preoblikovali po vaših željah.

PAKET TRGATVE: 
 – zbor pri zidanici,
 – hrana dobrodišlice,
 – predstavitev opravil v vinogradu in sodelovanje pri trgatvi (3 – 4ure)
 – po zaključku dela sledi pojedina ob končanem delu s tradicionalnimi jedmi ali kosilo / večerja pri drugem ponudniku, če sam vinotoč nima možnosti ponudbe hrane.

Če vas predlog zanima ali želite več informacij o projektu lahko stopite v kontakt preko elektronskega naslova s področno svetovalko Ano Ponikvar iz ZPTM Brežice.

 
 

762 Ogledi