Potepanje po Beli krajini – Semič

Potepanje po Beli krajini – Semič

Člani DV Dolina- Jesenice se bomo v soboto, 13. 4. 2024, podali na ekskurzijo po Beli krajini. Čeprav smo jo že večkrat obiskali, ta čudovita pokrajina kar kliče, da se vrnemo, saj nam vedno ponudi kaj novega.

Tokrat bomo najprej obiskali Osnovno šolo Bistra buča v Radovici pri Metliki, kjer se bomo za kratek čas vrnili v osnovnošolske klopi petdesetih let prejšnjega stoletja. Polni novega znanja se bomo okrepčali z jutranjo kavico in še s čim…

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je buca.jpg

Pot bomo nadaljevali proti Semiču, kjer bomo v dopoldanskih urah obiskali Klet Malnarič, se sprehodili po domačiji, si ogledali klet in degustirali njihova odlična vina. Postregli nam bodo tudi belokranjsko pogačo.

V nadaljevanju smo poskrbeli za pravo belokranjsko kosilo, saj brez pečenke pač tam ne gre….in v tamkajšnjem hotelu Smuk baje pripravijo odlična kosila.

Po obilnem kosilu bo pravi čas za kozarček, dva, tri…odličnih penin. In kje je pravi naslov za degustacijo vrhunskih penin, če ne v priznani kleti penin Simonič. Tu nas bo v skrivnosti pridelave teh čudovitih mehurčkov v izbranih peninah popeljal mladi gospodar Gregor Simonič. In seveda brez belokranjske pogače tudi tu ne bo šlo…

Zaključek potepanja smo si tokrat zamislili nekoliko drugače, saj bomo obiskali pivovarno Vizir in se pustili razvajati s pijačo iz hmelja, ne le iz grozdja. Zraven nam postrežejo še specialitete lokalnih pridelovalcev.

Povratek v domače kraje predvidoma v večernih urah istega dne.

Cena izleta za člane in njihove partnerje je 55€/osebo.

Stroške avtobusnega prevoza krije društvo.

221 Ogledi