Blagoslov motorjev in konj na Veliki Dolini

Blagoslov motorjev in konj na Veliki Dolini

V lepem sončnem nedeljskem jutru so se na trgu pred farno cerkvijo na Veliki Dolini zbrali lastniki in ljubitelji motorjev in konjev na že tradicionalnem 4. blagoslovu, ki ga v soorganizaciji s tamkajšnjim društvom MK Castle riders (Grajski jezdeci) organizira KS Velika Dolina.

Prostor na trgu pred cerkvijo so hitro napolnili motorji – bilo jih je več kot šestdeset -, čudoviti konji s svojimi mladimi jezdeci in kočije s konjskimi vpregami. Med vsemi konjički je bil tudi lep starodoben traktor, kateremu se mogoče v bodoče pridruži še kakšen.

Imeli smo priložnost občudovati jeklene lepotce, s katerimi so se njihovi lastniki pripeljali od blizu in daleč, saj se je domačim pridružilo lepo število članov drugih društev. Cilj takšnih srečanj je druženje in vzgoja voznikov s poudarkom na varni vožnji.

Z nekaj besedami je vse prisotne najprej nagovoril g. Marijan Žibert, predsednik KS Velika Dolina. Motorje, konje, njihove lastnike in vse prisotne je nato blagoslovil dolinski župnik g. Janez Zdešar.

Za odličen golaž so poskrbeli člani društva Grajski jezdeci, za dobro kapljico pa domači vinogradniki društva Dolina – Jesenice na svoji stojnici, ki se takšnim vabilom vedno radi odzovejo.

Dogodek je podprla tudi KS Jesenice na Dolenjskem, ki jo bodo v bodoče povabili k sodelovanju in soorganizaciji.

In prav sodelovanje med obema KS in društvi, na tem obmejnem območju, je ključ do nadaljnjih uspehov in zadovoljstva krajanov obeh KS. In takšni dogodki so več kot dobrodošli.

Irena Bogovčič
Foto: Andrej Kvartuh

1.299 Ogledi