Postavitev društvenega klopotca v vinogradu družine Frigelj

Postavitev društvenega klopotca v vinogradu družine Frigelj

Lep, končno tudi sončen sobotni večer pred praznikom Marijinega vnebovzetja smo se vinogradniki društva Dolina – Jesenice zbrali na Cirniku, na prelepi lokaciji, posejani z vinogradi, obdarjeni s čudovitimi razgledi. Tokrat smo bili v vinogradu družine Frigelj z Jesenic, kjer smo kot vsako leto do sedaj postavili društveni klopotec. Klopotec bo to jesen veselo prepeval v njihovem vinogradu, saj je gospodar in naš član Darko Frigelj pridelal in donegoval najvišje ocenjeni cviček na letošnjem ocenjevanju vin na domačem društvenem ocenjevanju. Darko je dolgoletni član našega društva, član upravnega odbora in praporščak. Z bratoma Jožetom in Ivanom so nepogrešljivi pri vseh dejavnostih v društvu. Rade se jim pridružijo žene in v zadnjem času tudi podmladek. Pri Frigljevih se za bodočnost vinogradništva ni bati, saj pri delu že trdo poprimejo sin Matej in snaha Nataša. Darko in Marjana ponosno povesta, da tudi vnuka Matevž in Gašper že pridno pomagata.

V imenu društva je gospodarju čestital predsednik Martin Kvartuh, ki je vse prisotne, zbralo se je lepo število članov, povabil na prihajajoče dogodke, ki jih v našem društvu ni malo. Že čez nekaj dni se odpravljamo na obisk kmetijskega sejma Agra v Gornji Radgoni, kjer je nekaj naših članov doseglo lepe rezultate in prejelo visoke ocene za poslane vzorce vin.

Prav posebej smo v društvu letos ponosni tudi na dosežek našega člana Ljuba Bizjaka, čigar cviček nosi laskav naziv Županovo vino za leto 2023.

Odličen golaž, kraljev cviček, pecivo pridnih gospodinj, dobra družba in veseli ljudje, vse to in še več so bili razlog, da se je druženje nadaljevalo v lep sobotni večer.

Irena Bogovčič

Foto utrinke s postavitve klopotca in objave v medijah si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

>>>Fotografije s postavitve klopotca

>>>Objava Posavski obzornik

>>>Objava Lokalno. si – informacije Dolenjska

265 Ogledi