Informacije – aktivnosti ZDVD

Informacije – aktivnosti ZDVD

Spoštovane vinogradnice in vinogradniki!

Žal nas je zopet zajela epidemija COVID 19 in s tem posledično tudi preprečila srečanja ter druženje vinogradnikov.  V spodnjem dopisu vam posredujemo nekaj misli in informacij predsednika ZDVD g. Mirana Juraka, ki jih je posredoval na vinogradniška društva.

Predsednik ZDVD je v uvodu zapisal, da je letošnja trgatev za nami in kot kaže le ne bo tako slaba letina, kot smo pričakovali takoj pomladi po pozebi. Pa vendar, bo leto drugačno, tako pri naših srečanjih, druženjih, martinovanjih, pohodih in še kaj. Kot je zapisal bo leto žal tudi drugačno na prodajnem področju vina, vendar pa bodimo optimisti in dajmo se prijetno presenetiti. 

V nekaj točkah vam posredujemo še ostale informacije, ki jih je posredoval predednika ZDVD:

  • Podeljena so bila priznanja vinarjem iz ocenjevanja vin “VINO SLOVENIJA” na AGRI. Na spletni strani www.zdvd.si je tudi prispevek s podelitve najboljšim vinogradnikom iz Dolenjske. Ostala priznanja bodo prejeli predsedniki društev na prvi seji UO.
  • Predsednik ZDVD je izvedel ponovni sestanek na MO Novo mesto v luči organizacije nadaljnjih Tednov cvička v regijski prestolnici. Pogovori so bili konstruktivni v luči ciljev projekta in organizaciji Tedna cvička.
  • Vinogradniki in vinarji smo dobili novega resornega kmetijskega ministra, to je postal dr. Jože Podgoršek. Ob imenovanju sta ministru Podgoršku čestitala predsednika zvez VINIS in ZDVD ter zaželela dobro nadaljnje sodelovanje in ukrepe predvsem pri pogojih in zaščiti srednje in malih vinogradnikov. Minister se je obema zahvalil z besedami: “Hvala. Kot do sedaj, bomo tudi v bodoče skupaj iskali možnosti za reševanje izzivov …” dr. Jože Podgoršek.

V prilogi vam posredujemo tudi pismo – misli predsednika Zveze društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije – VINIS, g. Alojza Topliška, o trgatvi 2020.

Spoštovani, ostanite zdravi, v kleteh pa vam želim veliko uspeha je še zapisal predsednik ZDVD Miran Jurak.

Tudi člani UO DV Dolina – Jesenice vam želimo, da ostanete zdravi, veseli, optimistični in seveda uspešni v kleteh. Na vrata že trka sv. Martin, ki bo letos zaznamovan malo drugače pa vendar se ga vinogradniki veselimo saj nam bo poplačal celoletni trud v vinogradih in kleteh.

NA ZDRAVJE!

Trgavev - 2020

1.146 Ogledi