Županovo vino 2021

Županovo vino 2021

V mesecu juniju bo potekal tradicionlani izbor za “Županovo vino”  in “izbranega Županovega vina” občine Brežice zato vam posredujemo nekaj informacij o oddaji vzorcev.

Za leto 2021 je občina Brežice sprejela sklep, da se za “Županovo vino” za leto 2021 izbere dvojček vin: CVIČEK PTP in BELI BIZELJAČAN PTP ter se nadaljuje z izborom “izbranega Županovega vina”, ki bo letos MODRA FRANKINJA.

Na izbor za županovo vino CVIČEK PTP se lahko prijavi prvih 10 najbolje ocenjenih vin iz našega društva.

V izbor za “izbrano Županovo vino” se uvrsti 10 (oziroma manj) najbolje ocenjenih MODRIH FRANKINJ iz vseh (šestih) vinogradniških društev  občine Brežice.

Vsak posamezni vinogradnik – vinar lahko odda v izbor županovega vina le en vzorec (npr. če ima vinogradnik društvenem ocenjevanju med prvih 10 najbolje ocenjenih več vzorcev cvička ptp, se odloči za enega, ki ga bo dal na ocenjevanje, lahko pa isti vinar odda tudi vzorec za modre frankinje za izbrano županovo vino. Pogoj za uvrstitev vzorca na ocenjevanje je, da ima prijavitelj posameznega vzorca vin na voljo vsaj 500 litrov tega vina. Na ocenjevanje vin je treba oddati po dva litra vsakega vzorca.

Vina za ocenjevanje lahko oddate v torek, 8. 6. 2021, od 19. do 20. ure pri Martinu Kvartuhu na Koritnem.

Vsem, ki boste sodelovali na ocenjevanju vin želimo veliko uspeha!

539 Ogledi