Županovo vino 2020

Županovo vino 2020

Na grajskem dvorišču brežiškega gradu so v sredo, 15. julija, razglasili rezultate ocenjevanja vin v sklopu izbora Županovo vino za leto 2020. Zaradi nastale situacije z epidemijo se je letošnji izbor za Županovo vino izvedel pozneje, in sicer 1. 7. 2020 v prostorih Mestne hiše Brežice.

Tudi na letošnjem izboru za Županovo vino so s svojimi vzorci vin, ki so bili na društvenem ocenjevanju vin najbolje ocenjeni, sodelovali vinogradniki iz našega društva. Med 27 vzorci cvička PTP je bilo kar šest vzorcev iz društva uvrščenih med prvih deset, in sicer cviček Boštjana Lazanskega, Branka Vogrina, Tonija Bogovčiča, Stanislava Barkoviča in Franca Zofiča.

Naziv Županovo vino cviček PTP za leto 2020 si je z oceno 16,30 prislužil naš vinogradnik Ljubo Semenič s Koritnega. Po letu premora se Županovo vino cviček PTP vrača v DV Dolina Jesenice.

Tudi ostali vinogradniki, ki so se udeležili izbora za Županovo vino so bili uspešni, zato še enkrat iskrene čestitke vsem članom DV Dolina Jesenice za dosežene rezultate na ocenjevanju, predvsem pa Ljubu Semeniču za pridobitev naziva Županovo vino cviček PTP.

Predsednik društva Martin Kvartuh je s člani ožjega UO obiskal družino Semenič in jim čestital za dosežen rezultat na izboru za Županovo vino ter izročil simbolično darilo.

Fotografije>> čestitke družini Semenič za Županovo vino

Za ogled fotografij s podelitve kliknite TUKAJ

Vir. Občina brežice

 

1.050 Ogledi