Slovenski kulturni praznik v letu 2021

Slovenski kulturni praznik v letu 2021


V Društvu vinogradnikov Dolina – Jesenice smo deset let zapored slovenski kulturni praznik obeležili s pohodom po naših lepih vinogradniških hribčkih. Številčno obiskanim vinogradniškim pohodom smo s pesmijo in recitacijami dodali kulturni pridih ter se tako poklonili našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu.

Letošnji pohod – bil bi to že 11. tradicionalni vinogradniški pohod – nam je preprečil virus, zaradi katerega se že nekaj časa ne smemo družiti in izvajati aktivnosti društva. Kljub temu, drage vinogradnice, spoštovani vinogradniki, ne pozabimo na naš praznik! Spomnimo se vseh naših prehojenih poti, dobre volje in veselja, ki nas sta spremljala na pohodih. Pobrskajte med našimi fotografijami in se veselite vseh naslednjih skupnih poti…

Če imate možnost pojdite v naravo. Naredite si pohod v družinskem krogu, ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil ter ostanite zdravi!

Vsem članicam in članom Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice ter obiskovalcem naše spletne strani čestitam ob slovenskem kulturnem prazniku!

Martin Kvartuh, predsednik društva

Na povezavi si lahko ogledate zgodovino – Vinogradniških pohodov.

458 Ogledi