Rezultati društvenega ocenjevanja vin 2023 DV Dolina – Jesenice

Rezultati društvenega ocenjevanja vin 2023 DV Dolina – Jesenice

Spoštovane vinogradnice, spoštovani vinogradniki

Za nami je letošnje ocenjevanje vin v organizaciji domačega društva. Kot že nekaj let do sedaj smo najprej izvedli poskusno ali trening ocenjevanje, ki je potekalo v Gaju pri Svetnikovih, dne 17. 3. 2023, kjer naši domači degustatorji dobijo možnost za izmenjavo mnenj in ocen pred uradnim ocenjevanjem. Prav to se je pokazalo kot zelo dobrodošlo. V bodoče imamo v načrtu medse povabiti enega od priznanih ocenjevalcev Dolenjske in s tem omogočiti še boljše in kakovostnejše delo naših degustatorjev.

 

Tradicionalno društveno ocenjevanje vin smo organizirali v torek, 21. 3. 2023, prav tako pri Svetnikovih v Gaju. V ta namen smo pripravili prostor za komisiji, dva projektorja in dva panoja, da je delo nemoteno potekalo. Po besedah sodelujočih je bilo vse dobro pripravljeno in čeprav so imeli ocenjevalci veliko dela, oceniti so morali več kot 140 vzorcev, je delo potekalo tekoče in brez napak.

Komisijo za bela vina, frankinjo in penine so sestavljali: Milena Rožman kot predsednica in kot člani Prah Jože, Kvartuh Mihael, Črpič Matjaž in Bizjak Ljubo.

Komisijo za rdeča vina pa je bila v sestavi: Andrej Bajuk predsednik in člani Lazanski Boštjan, Barkovič Stanislav, Baškovič Roman in Komatar Miha.

Kralj cvička za leto 2023 je postal Darko Frigelj. Kot dolgoletnemu in enemu najaktivnejših članov društva, mu za ta uspeh iskreno čestitamo.

Več o pripombah in pohvalah članov obeh komisij boste lahko prebrali v društvenem biltenu, ki ga boste prejeli na prireditvi ob podelitvi diplom v mesecu juniju in kamor ste že sedaj lepo povabljeni.

Opombe, kar se tiče napak, ki jih je potrebno odpraviti in obvestila tistim redkim, katerih vina so bila izločena, ste prijeli po pošti ali na elektronski naslov. Za morebitne naše napake se vam opravičujemo. Še enkrat bi se radi zahvalili vsem članom za zaupanje in sodelujočim pri ocenjevanju.

In kmalu spet trta oživi, s svojim darom naj bogato vas tudi letos obdari. Veliko uspeha pri delu v vinogradu in kleti še naprej.

Rezultati društvenega ocenjevanja vin 2023

Trening ocenjevalcev in priprave na ocenjevanje vin 2023 – foto utrinki

Ocenjevanje vin 2023 – foto utrinki

290 Ogledi