Prireditev ob 25-letnici delovanja društva s podelitvijo priznanj in odličij društvenega ter ostalih ocenjevanj vin

Prireditev ob 25-letnici delovanja društva s podelitvijo priznanj in odličij društvenega ter ostalih ocenjevanj vin

V soboto, 21. 8. 2021, smo se vinogradniki in vinogradnice zbrali na jubilejnem srečanju podelitve priznanj in odličij vin naših članov. Srečanje je sovpadlo tudi s 25-letnico delovanja društva, zato je bilo še toliko bolj slavnostno. Prireditev je odprl predsednik Martin Kvartuh, ki se je ozrl na delovanje društva od začetkov do današnjih dni. Poudaril je tudi povezanost društva z domačimi kraji in drugimi društvi. Seveda pa je s ponosom nanizal tudi vse uspehe članov društva na društvenem ocenjevanju in ocenjevanjih drugje po Sloveniji – na Vinisu in Gornji Radgoni, Cvičkariji in Županovem vinu.  Povsod so naša vina prepoznana in dosegajo zavidljive ocene ter nenazadnje tudi medalje.

Letošnje društveno ocenjevanje dokazuje, da smo zmeraj boljši vinogradniki, saj je bilo podeljenih 43 velikih zlatih medalj, 25 zlatih medalj, 26 srebrnih medalj in 22 pisnih priznanj. Zmagovalec med dolenjskimi belimi vini je bil Rudi Kos. Kralj cvička je v letošnjem letu postal Roman Zofič, ki je krono prejel iz rok lanskega kralja Branka Vogrina.

Na prireditvi so bili povabljeni tudi gosti  – župan Molan, podpredsednik Zveze društev vinogradnikov dolenjske Jože Bašelj in Milena Rožman iz kmetijske svetovalne službe, ki so skupaj z vodstvom društva podelili vsa priznanja in odličja. Ob tem je župan poudaril sodelovanje Občine z društvi, Jože Bašelj  poudaril zavzeto in prepoznavno sodelovanje našega društva v zvezi, Milena Rožman pa je podala nekaj opazk in nasvetov iz ocenjevanja in priprav na bodočo letino.

Predsednik društva je ob društvenem jubileju predal tudi priložnostne vrčke – peharje, kot zahvalo za sodelovanje in podporo društvu. Vrčke so prejeli: Darko Frigelj, Slavko Bizjak, Miha Škrlec in KUD Slavček.

Pri oblikovanju in izpeljavi programa so nam tudi tokrat priskočili na pomoč člani in članice domačih Slavčkov. MoPZ je zapel nekaj pesmi, Vaška scena pa je program popestrila s humornimi vložki in povezovanjem, kjer je blestelo domače narečje.

Še posebej pa smo bili veseli naših mladih vinogradnikov in vinogradnic, ki so nas vse postregli s pijačo in jedačo, ki je prav posebno teknila po končanem programu, mladi harmonikarji pa so igrali še dolgo v noč.

Foto galerijo s prireditve si lahko ogledate  >>>TUKAJ<<<
Članek s prireditve ogledate tudi na spletni strani >>>Posavskega obzornika<<<

Po enoletnem premoru zaradi epidemioloških razmer smo v torek, 24. 8. 2021 ob dnevu vinogradnikov izvedli strokovno eksurzijo na sejem AGRA v Gornjo Radgono. V sklopu ogleda Pomurskega sejma smo prisostvovali tudi na svečani podelitvi medalj našim članom dobitnikom za 49. ocenjevanje vin “Vino Slovenija Gornja Radgona”.

Da smo v veseli in prijetni družbi preživeli čudovit dan si lahko ogledate na povezavi >>>Sejem AGRA 2021<<<.

539 Ogledi