Postavitev društvenih klopotcev 2022

Postavitev društvenih klopotcev 2022

Na predpraznično nedeljo, 14. 8. 2022, smo člani DV Dolina – Jesenice že tradicionalno postavili prvega od dveh društvenih klopotcev. Tokrat smo dogodek razdelili na dva dela in tako poskrbeli za veselo druženje tudi naslednji vikend.

Prvi klopotec smo postavili v vinogradu letošnjega društvenega kralja cvička Matjaža Črpiča iz Gaja. Zbralo se je lepo število članov. Matjaž, kot vzoren gospodar, je povabil tudi svoje trgače, ki mu vsako leto priskočijo na pomoč.

Po uvodnih besedah predsednika Martina Kvartuha, so na pomoč pri postavitvi klopotca priskočili člani društva. Za veselo vzdušje je poskrbel Vinko Slovenec s svojo harmoniko, za lačne želodčke pa Ivan Vogrin, ki je pripravil dobrote z žara. Veselo druženje se je nadaljevalo v pozne večerne ure tega lepega poletnega dne.

Za zvočno kuliso je poskrbel klopotec, ki je prav veselo zapel svojo pesem pod taktirko nežnega vetriča, ki je zapihal nad obronki naših gričev.

Pretekli vikend, natančneje v soboto popoldan, smo postavili drugi klopotec, ki vsako leto pozdravlja mimoidoče na rondoju na Čatežu, kjer je zasajeno tudi nekaj trt. Popotniki, ki jih pot zanese v naše kraje, ko zapustijo avtocesto, vidijo klopotec in trto, znak, da so v vinorodnem kraju, kjer domuje vinska trta in prijazni ljudje.

Zbrali smo se na Dvorcah kot vsako leto in tudi tam, kot teden dni prej, postavili klopotec, se družili ob Miklavževem izviru, nazdravili, si zaželeli čim lepšo jesen in bogat ter kakovosten pridelek grozdja.

Oba dogodka sta imela tudi dobrodelno noto, saj smo člani s svojimi prispevki priskočili na pomoč ambasadorju cvička g. Camlohu, ki je v požaru izgubil domačijo. Z zbiranjem pomoči bomo nadaljevali tudi v torek, 23. 8. 2022, ko bomo obiskali Obrtni sejem Agra v Gornji Radgoni. Vsa zbrana sredstva bodo v petek, 26. 8. 2022 predana g. Camlohu osebno.

Vsem, ki se udeležujete dogodkov v društvu, se iskreno zahvaljujemo. Vse ostale pa vabimo, da se nam v bodoče pridružite.

Foto utrinke s postavitve društvenih klopotcev si lahko ogledate na spodnjih povazavah:

>>>Postavitev društvenega klopotca pri društvenem kralju cvička Matjažu Črpiču
>>>Postavitev društvenega klopotca na rondoju na Čatežu

282 Ogledi