Podelitev diplom in priznanj društvenega ocenjevanja vin 2022

Podelitev diplom in priznanj društvenega ocenjevanja vin 2022

Zdaj že tradicionalno osrednjo društveno prireditev ob podelitvi diplom in priznanj smo končno izvedli brez covid omejitev v soboto, 11. 6. 2022, pri Svetniku v Gaju. Zbralo se je lepo število članov, ki so že sami s svojo prisotnostjo, dobro voljo in željni druženja, naredili lepo kuliso za dogodke, ki so sledili.

Po uvodnem govoru predsednika Martina Kvartuha sta se mu pridružila predsednik ZDVD gospod Miran Jurak in aktualna cvičkova princesa Anja Smrke, ki sta prav tako nagovorila navzoče. Pred uradno podelitvijo diplom in priznanj pa je navzoče pozdravil tudi predsednik ene od komisij letošnjega društvenega ocenjevanja gospod Andrej Bajuk.

Letošnja novost na podelitvi je bila nova krona, ki so jo za društvo izdelali v podjetju Marsi group,d.o.o, Slovenska vas, za kar se je predsednik prav posebej zahvalil.

Ob koncu podelitve diplom in priznanj članom društva za njihove dosežke na društvenem ocenjevanju, je iz rok podeljevalcev za najbolje ocenjeno Dolenjsko belo vino diplomo in vrč z grbom društva prejel Jože Zobarič. Podelili so tudi diplome in medalje najbolje ocenjenim vinom društva na minulem Tednu cvička v Novem Mestu. Zlato medaljo za svojo frankinjo je prejel Stanislav Barkovič za kar mu vsi čestitamo.

Lansko letni kralj Roman Zofič je ob koncu slovesnosti predal krono novemu kralju cvička Matjažu Črpiču, kateremu se je, ob šaljivem nastopu članov društva Slavček in njihovi sekciji Vaška scena, pridružila tudi žena Nada kot kraljica Cvička.

In ko že omenjamo Slavčke in Vaško sceno je potrebno poudariti, da so prav oni poskrbeli za prijetno popestritev večera. Pevci s svojim pevskim nastopom, Sandi in Nadica s humornim povezovanjem programa v domačem narečju in člani Vaške scene za hudomušen skeč. Za dobrote z žara sta poskrbela Andreja in Jože Zobarič, postregli so nas naši mladi člani, za glasbo pa Marko in Matej.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom medalj, diplom in priznanj kakor tudi velika zahvala vsem, ki ste se dogodka udeležili in sodelovali v izvedbi.

Zapisala Irena Bogovčič, fotografije Andrej Kvartuh

In ker slika pove več kot tisoč besed si fotografije dogodka poglejte na spodnji povezavi

>>>Podelitev diplom in priznanj društvenega ocenjevanja vin 2022<<<

333 Ogledi