MARTINOV VIKEND V POSAVJU

MARTINOV VIKEND V POSAVJU

Posredujemo vabilo Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice za udeležbo na prvem dogodku v Posavju pod imeno “MARTINOV VIKEND V POSAVJU”

Na Martinov vikend, od 5. do 7. novembra 2021, bodo Posavski vinarji prvič množično na široko odprli vrata svojih kleti. Od petka do nedelje vas bodo sprejeli vsak dan v eni od posavskih občin – Sevnici, Krškem in Brežicah.

Do sodelujočih vinarjev se boste lahko pripelji z avtom, s kolesom, peš ali pa sedete na brezplačni VINO BUS. Vino bus bo prišel vsako uro na vsako lokacijo, torej se priključite kjerkoli in kadarkoli.

Poleg degustacij bo poskrbljeno tudi za okusne prigrizke in dobro voljo.

Na ZPTM Brežice so letošnjo traso pripavili po Bizeljskem vinorodnem okolišu. Ker si želijo, da to postane tradicionalni dogodek tako za drugo leto načrtujejo obisk drugega vionorodnega okoliša v Brežiški občini.

Posredujemo še informacije za nedeljo, 7. novembra 2021 ob obisku Bizeljskih vinarjev:
Pred potjo v Mestni hiši Brežice za ceno 5 EUR kupite degustacijski kozarec in sedete na brezplačni vino bus, lahko pa se dogodku pridružite tudi na Bizeljskem.

Degustacija, hrana in ogledi se plačajo direktno ponudnikom / vinarjem:

  • Istenič: degustacija penine in ogled kleti (10 eur/ osebo);
  • Repnice: degustacija petih vzorcev, narezek krškopoljca in voden ogled repnice (10 eur / osebo);
  • Molipachi: degustacija, zgodba o vinu in srnin golaž (15 eur/osebo);
  • Majolike: ogled zbirke, ajdov kolač in degustacija vina (5 eur/osebo).

Za rezervacije in dodatne informacije se obrnite na: info@discoverbrezice.com in katja.canzar@zptm.si.

Na dogodku bo potrebno upoštevati enega od pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Še naprej pa vas prosijo za spoštovanje tudi ostalih preventivnih ukrepov: nošenje mask, vzdrževanje medsebojne razdalje, razkuževanje rok ter ustrezna higiena rok in kašlja.

379 Ogledi