Zaključna prireditev 48. Tedna cvička

Zaključna prireditev 48. Tedna cvička
SONY DSC

 

Letošnja prireditev v okviru 48. Tedna cvička je potekala v znamenju ukrepov koronavirusa, zato smo društva prejela pisna navodila in kvoto delegacij iz posameznega društva, ki se je zaključne prireditve lahko udeležila. Torej se na prireditev nismo odpravili s polnim avtobusom dobro razpoloženih vinogradnikov in transparentom kot vedno, ampak zgolj z osebnim avtom, veselo pa je bilo kljub temu.

Na zaključni prireditvi v Velikem Gabru v občini Trebnje je bil razglašen letošnji kralj cvička, mladi vinogradnik Andrej Grabnar iz Društva vinogradnikov Raka. Imenovana sta bila tudi 22. cvičkova princesa in novi ambasador cvička. Krono cvičkove princese bo letos ponosno nosila Maja Vovko iz Občine Šentjernej, za ambasadorja cvička pa je bil izbran Vinko Štemberger, ki je s svojim dolgoletnim in predanim delom pomembno prispeval k prepoznavnosti cvička.

Govorci na prireditvi se v svojih govorih niso mogli izogniti obžalovanju, da letošnje cvičkarije ni mogoče izpeljati na tradicionalen način s povorko, kljub zelo lepo organizirani letošnji prireditvi. Spregovorili so tudi o težkem obdobju, ki v današnjem času pesti vinogradnike in izrazili optimističen pogled v prihodnost vinogradništva.

Kljub vsem težavam pa so vinogradniki ponovno dokazali, da pridelujejo odlična vina in nanizali številna priznanja ter medalje. V Društvu vinogradnikov Dolina – Jesenice smo se razveseli petih visokih ocen naših članov. Najboljše sta se odrezala Stanislav Barkovič, ki je prejel kar štiri zlate medalje za modro frankinjo 2017, modro frankinjo 2019, dolenjsko belo in cviček ter družina Bizjak s pisnim priznanjem za cviček.

Iskrene čestitke prejemnikoma ter ostalim članom, ki so oddali vzorce vin na ocenjevanje v okviru 48. Tedna cvička!

Več o dogajanju si lahko ogledate, na spletni strani ZDVD in fotogaleriji Zaključna prireditev 48. Tedna cvička.

455 Ogledi