Strokovna ekskurzija “Istra 2018”

Strokovna ekskurzija “Istra 2018”

V soboto, 17. 11. 2018, smo se člani našega vinogradniškega društva Dolina-Jesenice odpravili na zasluženo ekskurzijo. Skozi vse leto smo bili zelo pridni in delavni, kakor v vinogradih tako tudi v društvu.

Po vsakoletnem že tradicionalnem pohodu 8. februarja na kulturni praznik smo se skozi vse leto udeleževali različnih prireditev, sodelovali smo v povorki društev na Cvičkariji v Šentjerneju, s svojo stojnico smo bili prisotni na grajskem dvorišču v sklopu prireditve Brežice, moje mesto. Tam je imel stojnico tudi član našega društva Matjaz Črpič iz Gaja in njegov cviček, ki je bil izbran za Županovo vino 2018, na kar smo v društvu zelo ponosni. Rekordno število članov se je udeležilo tudi kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni, kjer smo zopet s ponosom zaploskali našim članom Stanislavu Barkoviču, Milanu Valeku in Ljubotu Bizjaku za osvojena visoka priznanja.

In koncno smo se po končanih delih v vinogradih odpravili na lepše. Naše potepanje se je začelo v najmanjšem mestu na svetu, v mestu Hum v hrvaški Istri. Po ogledu je sledila prava istrska malica in dobra kapljica. V nadaljevanju smo obiskali dva vinarja in pri obeh bili prijetno presenečeni nad njuno gostoljubnostjo. Privoščili smo si tudi skok na obalo, in sicer smo si ogledali čudoviti Rovinj, se sprehodili po uličicah in se nadihali morskega zraka. Zvečer so nam v kraju Žminj pripravili še okusno večerjo, ob živi glasbi pa smo tudi zaplesali.

Vrnili smo se polni lepih vtisov, dobre volje in načrtov za naprej, saj že čez nekaj dni pripravljamo pokušino mladih vin, kjer z nasveti pomagamo odpravljati težave in s tem skrbimo za kakovost vin v naših kleteh. Obenem letos pripravljamo prvo društveno Štrudlijado, izbor Naj štrudelj 2018.

Objavljeno: Torek, 20.11.2018    Rubrika: PANORAMABralci pišejo

565 Ogledi