Rezultati VINO SLOVENIJA – Gornja Radgona

Rezultati VINO SLOVENIJA – Gornja Radgona

46. odprto državno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona in 10. ocenjevanje EKO vin pod okriljem 58. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA sta v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni potekala od 13. do 17. julija 2020. V sklopu ocenjevanj je 15. julija potekalo še II. ocenjevanje ITC – International Traminer Challenge. Na vseh treh prestižnih vinskih tekmovanjih je sodelovalo 173 vinarjev s 639 vzorci vin iz 5-tih držav (Avstrija, Hrvaška, Češka, Severna Makedonija, Slovenija).

Vino Slovenija Gornja Radgona tako spada med najuglednejša tradicionalna in mednarodno priznana ocenjevanja ter je hkrati najpomembnejše mednarodno ocenjevanje z največjim številom vzorcev vin v Sloveniji.

Tudi letos so se naši vinogradniki člani DV Dolina Jesnice, udeležili omenjenega ocenjevanja. Od sedmih oddanih vzorcev Cvičaka PTP, so dosegli na ocenjevanju eno zlato in šest srebrnih medalj, srebrno medaljo za Dolenjsko belo in srebrno medaljo za penino.

Zaradi nastalih okoliščin so organizatorji letošnji sejma Agra v Gornji Radgoni žal morali odpovedati. Tudi naša načrtovana društvena eksurzije v Gornjo Radgono posledično odpade in s tem prisotnost na podelitvi medalj našim vinarjem z ocenjevanja.
Vsem štirim vinarjem še enkrat iskreno čestitamo za dosežene rezultate.

Doseženi rezultati naših vinarjev:
Stanislav Barkovič; ZM (75,33) in SM (73,67) – Cviček PTP,
Ljubomir Semenič; dve SM (73,67 in 72,00) – Cviček PTP,
Družina Bizjak SM; (83,33) Dolenjsko Belo in dve SM (72,67 in 72,33) – Cviček    PTP
Milan Valek; SM za Penino – suha (80,00) in SM (70,67) – Cviček PTP  

Rezultate vse udeležencev si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
Nagrajena vina Vino Slovenija Gornja Radgona 2020

Nagrajeni vinarji Vino Slovenija Gornja Radgona 2020

1.047 Ogledi