Rezultati ocenjevanja vin “VINO SLOVENIJA” v Gornji Radgoni

Rezultati ocenjevanja vin “VINO SLOVENIJA” v Gornji Radgoni

Letošnje 49. po vrsti odprto državno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona in 11. ocenjevanju EKO vin v okviru sejma AGRA – 59. mednarodnega kmetijsko živilskega sejma v Gornji Radgoni je potekalo od 12. do 14. julija 2021 v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. 13. julija je bilo na sporedu še III. ocenjevanje ITC – International Traminer Challenge. Na vseh treh prestižnih vinskih tekmovanjih je sodelovalo 170 vinarjev s 569 vzorci vin iz 5-tih držav.

Kot vsa leta dosedaj so se tudi letošnjega ocenjevanja vin udeležili vinarji našega društva. Na ocenjevanju so sodelovali Stanislav Barkovič in Družina Bizjak z dvema vzorcema cvička ter Milan Valek z vzorcem cvička in penino.

Stanislav Barkovič je z oceno 76,33 zasedel 2. mesto ter z drugim vzorcem cvička dosegel oceno 75,00 in bil uvrščen na 8. mesto. Za oba vzorca je prejel zlato medaljo. Cvička družine Bizjak sta bila ocenjena s 73,67 in 73,00 in prejela srebrno medaljo ter cviček Milana Valeka z oceno 71,33 in penina – suha z oceno 81,33 oba vzorca sta prejela srebrno medaljo.

Iskrene čestitke Stanislavu Barkoviču za doseženi vrhunski uvrstitvi – 2. in 8. mesto na ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, kakor tudi družini Bizjak in Milanu Valeku za prejete srebrne medalje.

Slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev medalj je načrtovana ob dnevu viniogradnikov in sicer v  torek, 24. 8. 2021 na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Upamo, da bo epidemiološka slika dopuščala načrtovano strokovno ekskurzijo v Gornjo Radgono ter prisostvovanje na svečani podelitvi medalj našim članom dobitnikom za 49. ocenjevanje vin “Vino Slovenija Gornja Radgona”.

Pregled rezultatov ocenjevanja si lahko ogledate na povezavah:
    ⇒Pregled medalj vin po sortah
    ⇒Pregled medalj po proizvajalcih

717 Ogledi