50. teden cvička v Novem mestu

50. teden cvička v Novem mestu

tisk_____B2_TEDEN_CVICKA_PROGRAM.JPG

Dobre volje in zares veseli ponovnega druženja smo člani našega društva, v petkovem sončnem popoldnevu, ponovno napolnili avtobus in se odpeljali v Novo mesto, kjer smo se, kot ena najštevilčnejših skupin, udeležili povorke vinogradniških društev Dolenjske. Prav opazni smo bili, saj je bilo nemogoče spregledati naše mlade vinogradnike, ki so nosili transparent v družbi mladih harmonikarjev, predsednika Kvartuh Martina, ki je ponosno stopal v družbi članic in članov društva. Vesela povorka se je vila od gradu Grm po ulicah Novega mesta, preko Kandijskega mostu do Glavnega trga, kjer smo se pod velikanskim šotorom družili s člani ostalih 32 društev dolgo v noč. Ponovno smo doživeli sproščeno vzdušje ob hramčkih in stojnicah, ki so ponujale najboljše cvičke in ostale sorte vin svojih članov. Bili smo priča kronanju novega kralja cvička. Ta laskavi naslov bo nosil Janez Colnar ml., ki je po svojem očetu, ta je bil kralj cvička že dvakrat, prejel krono iz rok lanskega kralja Matjaža Goloba.

V sobotnem programu, ki je bil namenjen proglasitvi nove 23. cvičkove princese, je krono prejela 21-letna Ana Smrke iz Globodola, članica DV Mirna Peč in tako obogatila že tako številčnen cvičkov dvor.

Nedeljo so organizatorji namenili podelitvi medalj in priznanj vinogradnikom, ki so s svojimi vini sodelovali na letošnjem ocenjevanju. Tudi letos se v našem društvu lahko pohvalimo z lepimi rezultati. Od 15 poslanih vzorcev vin so naši člani prejeli:

Barkovič Stanislav Veliko zlato medaljo za modro frankinjo l. 2017 in dve zlati medalji za modro frankinjo l. 2019 in l. 2021,

Družina Bizjak zlato medaljo za kerner l. 2021 in srebrno medaljo za cviček.

Srebrne medalje so prejeli še:

za cviček: Črpič Matjaž, Zofič Maja in Zofič Roman,

za modro frankinjo: Kvartuh Martin in

za peneče belo vino Marija: Valek Milan

Vsem dobitnikom medalj iskreno čestitamo in Vas vabimo, da se nam tudi v bodoče pridružite na dogodkih, ki jih organiziramo v društvu.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate fotografije petkove povorke vinogradniških društev in nedeljske podelitve priznanj za najboljše ocenjena vina v sklopu ocenejevanja na 50. tednu cvička.

Povorka vinogradniških društev>>>

Podelitev priznanj za najbolje ocenjena vina>>>

544 Ogledi