4. tradicionalni izbor za “NAJ TENKI KOLAČ” in pokušina vin

4. tradicionalni izbor za “NAJ TENKI KOLAČ” in pokušina vin

Dnevi okrog miklavževega niso namenjeni le obdarovanju, radi se tudi družimo in veselimo praznikov, ki so pred nami. Tako smo člani DV Dolina  – Jesenice, kot že mnogokrat poprej  ponovno dokazali kako malo je potrebno, da si vzamemo nekaj uric časa za pogovor, se ob dobri kapljici in domačih dobrotah poveselimo s prijatelji.

V petek, 8. 12. 2023, smo organizirali že četrti izbor za Naj tenki sirni kolač in pokušino mladih vin. V prostorih Prosvetnega doma na Veliki Dolini smo v ločenih prostorih izvedli oba dogodka.

Vinogradniki so prinesli na pokušino okrog 40 vzorcev vin. Na pomoč smo poklicali licencirane degustatorje, ki so našim vinogradnikom svetovali in jih predvsem pohvalili. Svoja strokovna mnenja so podali Roman Baškovč, Jože Prah in Milena Rožman. Letnik 2023 nam je vsaj po vzorcih, ki so jih okušali, postregel  s čudovitimi vini.

V drugem prostoru pa je potekal izbor za najboljši tenki sirni kolač. Komisija, ki so jo sestavljale Terezija Kos, Marija Barkovič in Milka Brce je imela težko nalogo, izbirale so med štirinajstimi tenkimi kolači, ki so jih spekle pridne gospodinje.

Zaključna prireditev v dvorani, ki smo jo napolnili do zadnjega prostora, nam je postregla z obilico dobre volje, smeha in lepe glasbe. Po uvodnih pesmih domačega MoPZ Slavček, so se nam predstavili mladi harmonikarji Aljaš Petrič, Edi Zaplatič, brata Marko in Blaž Vogrin in Matej Franko. Prisotne je pozdravil predsednik društva Martin Kvartuh, ki ni skrival zadovoljstva, da dogodek privabi tako lepo število obiskovalcev, kar je pokazatelj, da nekaj delajo prav.

V imenu degustatorjev je navzoče nagovorila Rožman Milena, ki je podala svoje in mnenja kolegov glede vzorcev vin. Rožmanova je še enkrat je pohvalila vinogradnike, saj letnika 2023 ni bilo lahko pridelati zaradi vremenskih in drugih nevšečnosti. Ampak njim je več kot očitno to uspelo. Zahvalila se je tudi organizatorjem za vabilo in  čestitala za dobro izpeljano prireditev.

Sledil je vrhunec večera, ko so na oder povabili vse gospodinje, ki so spekle tenki kolač in jim  podarili spominske kuhalnice z vgraviranim društvenim grbom. Predsednica komisije Zinka Kos in predsednik društva Martin Kvartuh sta razglasila zmagovalko. Priznanje za Naj tenki sirni kolač je pripadel Aniti Franko iz Podgračenega, ki ga je v njeni odsotnosti prejel mož Ivan Franko.

Organizatorje in nastopajoče so nato pozdravili podžupan Občine Brežice Bogdan Palovšnik, podpredsednik KS Jesenice na Dolenjskem Slavko Bizjak, predsednik KS Velika Dolina Fredi Žibert in predsednik KUD Slavček Sandi Šumlaj in prav vsi so se članom društva zahvalili za njihov trud.

Prireditev je s humornimi vložki in v domačem dolinskem narečju povezovala članica KUD Slavček, sekcija Vaška scena, Irena Bogovčič (v vlogi kranjske Micke), ki je po besedah občinstva, ponovno poskrbela, da je bil večer poln smeha in pozitivne energije.

Irena Bogovčič

Fotogalerija s prireditve > > >

Objava Posavski obzornik > > >

136 Ogledi