11. tradicionalni vinogradniški pohod

11. tradicionalni vinogradniški pohod

Cvetoča pomlad in močna želja po druženju nas je okrog 40 članov Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice v soboto, 23. 4. 2022, zvabila k ribniku na Prilipe, od koder smo se podali na pot proti Sv. Vidu med vinogradi in zidanicami v Straži, kjer kar nekaj naših članov prideluje rujno kapljico.

Srečni, da se po dolgem času lahko ponovno družimo, smo se po začetnem okrepčilu podali v hrib čez Prilipe proti Cerini, se pri gradu na Cerini po gozdni poti zapodili do vinogradov in naše prve postojanke – zidanice, v kateri s svojo družino kletari naš član Boštjan Vogrin. S sabo smo prinesli sonce, zato smo tudi prejeli sonce ter bili deležni obilne pogostitve. Židane volje smo zapeli ob zvokih harmonik in se kar malo predolgo zadržali.

Ampak potrebno je bilo nadaljevati po začrtani poti… Tako smo po gozdu prispeli do cerkvice sv. Vida, kjer sta nas s steklenico društvenega cvička v rokah nasmejani pričakali naši mladi članici Alenka in Valentina. Po krajšem premoru in lepem razgledu je sledil spust do naslednje postojanke – starega lesenega hrama, zelo lepo ohranjene dediščine iz leta 1905, kjer nas je v gosti senci dreves, ob obloženi mizi, pričakal gospodar Jože Komočar z ženo, sicer tudi naš dolgoletni član. Ob poti smo se ustavili tudi pri zidanici staršev našega mladega člana društva Mateja Jazbeca, kjer so prav tako poskrbeli, da ne bomo lačni in žejni nadaljevali poti. In tako je zmanjkalo zidanic… Ti naši pohodi so zelo naporni predvsem zaradi postojank, ne toliko zahtevne poti.

Druženje smo nadaljevali in tudi zaključili pri ribniku na Prilipah. Iskrena hvala našim članom za gostoljubnost in pohodnikom za udeležbo!

Foto utrinke s pohoda si lahko ogledate na >>>POVEZAVI<<<.

Darja Šumlaj, foto: Andrej Kvartuh

313 Ogledi